Orthomoleculaire suppletie


Orthomoleculaire suppletie wordt gericht op ieders maat ingezet na een uitgebreide screening met de lichaamsanalyser. Enkel dan kan een persoonlijke en efficiënte therapie worden opgestart.

Aanvullingen worden zeer verantwoord gedaan.

Er worden verbanden gelegd, en nagegaan of het om een werkelijk tekort gaat, dan wel op een slechte opname of een tekort van een ander element waardoor de andere stof niet of slecht kan worden opgenomen of omgezet.

Waar mogelijk wordt gewerkt met natuurlijke aanvulling. Anders wordt gebruik gemaakt van door elk lichaam volledig opneembare stoffen.

Mineralen

In eerste instantie wordt gekeken naar een optimale status van de mineralen.

Een tekort zal niet zo maar worden aangevuld, maar volgens een uitgekiend plan.

Een ijzertekort kan niet worden opgelost met zomaar ijzer toe te voegen. Eerst moet het fundament van andere noodzakelijke mineralen worden aangevuld. Als de basis in orde is komt vaak het ijzergehalte automatisch op een normaal niveau.

Bij een calcium tekort zal niet onmiddellijk worden overgegaan tot het geven van calcium. Eerst wordt gezien naar de werkelijke oorzaak van het tekort. Er is misschien calciumstapeling. Dan wordt een calciumtekort waargenomen, maar er is meer dan voldoende calcium aanwezig, maar deze kan misschien niet worden opgenomen. Misschien is de calcium opgenomen in de spieren en de gewrichten, of de bloedvaten, wat voor pijn en stijfheid zorgt of aderverkalking. Eerst moet de calcium hier verwijderd worden, daarna gezorgd voor een goede opname en ten slotte, indien nodig, een extra suppletie. Vaak is dit dan zelfs niet meer nodig.

Vitaminen

Zoals bij de meeste stoffen in het lichaam kan de ene niet optimaal werken als een andere stof te weinig aanwezig is. Er moet gekeken worden naar de basisbehoeften en naar de toestand van het lichaam. Zo komt men met een minimum aan suppletie tot een maximale harmonie.

B- vitaminen bijvoorbeeld zijn onmisbaar voor enorm veel processen in het hele lichaam. Als 1 uit de groep te weinig aanwezig is, kan geen enkel voldoende werken. Het is de kunst om het juiste aan te vullen en zo het ganse proces op gang te brengen.

Multi's

Het inzetten van multivitaminen en mineralen is in eerste instantie geen juiste stap. Er wordt dan een algemene aanvulling gedaan, maar de tekorten blijven bestaan.

Multi's zijn goed om een gezond lichaam in een gezonde toestand te houden.

De eerste stap is de tekorten extra aan te vullen.

Dat is een zeer persoonlijk maatwerk.